Home / Fotografieblog / Landschapsfotografie / 9 favoriete landschaps foto’s van 2018

9 favoriete landschaps foto’s van 2018

with 2 reacties

2018 was een mooi jaar op het gebied van landschapsfotografie. Op facebook en Instagram deelde ik mijn 9 favoriete landschapsfoto’s van 2018 en deel deze ook graag hier op willekeurige volgorde!

9 favoriete landschapsfoto's van 2018

1. Seascape bij Croyde

Afgelopen zomer was ik met familie te vinden in het plaatsje Croyde, Engeland. Op loopafstand waren er prachtige kliffen en structuren langs de zee te vinden. Onderstaande foto moest ik nogal wat capriolen voor uithalen, maar dat was het zeker waard!

Baggy Point England

 

2. Blue hour in de Balkan

Een hoogtepunt voor mij in 2018 was toch wel de trip naar de Balkan met Juriaan! Deze landschapsfoto weergeeft goed de mysterieuze sfeer als je tijdens de schemering in the middle of nowhere staat.

Blue hour montenegro

 

3. Midden in de nacht hiken voor een toffe melkwegfoto!

Voor deze foto heb ik samen met Juriaan meerdere keren een flinke hike afgelegd. Overnachten was niet een hele goede optie vanaf deze top, dus dat betekende elke keer midden in de nacht terug naar beneden. Een mooi avontuur met mooie platen als resultaat!

 

4. Bizar licht!

Vanaf dezelfde top als voorgaande foto. Bizar mooi licht tijdens zonsondergang reflecteert op de prachtige bergkam!

Balkan bergen zonsondergang

Als je de timelapse film nog niet hebt gezien, check deze dan vooral even!

 

5. Light beams!

In de herfst zijn light beams toch wel het allermooist om te fotograferen. Erg blij met deze plaat!

Lichtstralen op de Veluwe

 

6. Een unieke herfstplaat uit het speulderbos!

Veel landschapsfoto’s uit het speulderbos lijken op elkaar. Dat wil niet zeggen dat ze niet mooi zijn, want ik heb ze zelf ook wel. Toch probeer ik altijd wat anders te vinden en dat is met deze landschapsfoto denk ik goed gelukt!

speulderbos herfst

 

7. De Nederlandse ‘Lake Wanaka Tree’

Begin 2018 toen het goed koud was stond ik met de lieslaarzen in de volgelopen uiterwaarden om een tof concept uit te werken. In deze blog vertel ik het hele verhaal achter deze foto!

zonsopkomst uiterwaarden

Niet te vergeten de russische beer die eind februari voor ontzettend koude temparaturen zorgde. Daarvan maakte ik deze timelapse!

 

8. Kleurrijke zonsopkomst met mist

Mistige zonsopkomsten genieten mijn voorkeur als het gaat om landschapsfotografie. Vaak gaan deze gepaard met een heldere lucht, maar deze ochtend was er hoge bewolking aanwezig die mooi rood kleurde. Dit rode licht reflecteerde op het hele landschap wat zorgde voor een mooie sfeer!

Zonsopkomst heide Veluwe

 

9. Fire sky bij de IJsselbrug in Zwolle

De IJsselbrug in Zwolle is voor mij een locatie geworden waar ik heenga als ik last minute pas merk dat er mooi licht op komst is of als ik gewoon lui ben om verder te fietsen/rijden. Dit jaar diverse platen gemaakt bij de IJsselbrug en ze zijn allemaal zeer verschillend. Dit is toch wel het toppertje wat betreft IJsselbrug foto’s ­čÖé

ijsselbrug zwolle zonsondergang

 

Ik maakte veel meer landschapsfoto’s waar ik erg tevreden mee ben. Check ook vooral mijn portfolio voor meer!

In het nieuwe jaar 2019 berichten ontvangen als ik een nieuwe blog plaats? Schrijf je dan hier in!!

2 Responses

  1. Jeannette
    | Beantwoorden

    Prachtige compilatie. Laat er maar weer winter komen als het zulke prachtige beelden oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *