Home / Fotografieblog / Timelapsefotografie / Nederlandse winter gevat in Timelapse beelden – “Dutch Arctic”

Nederlandse winter gevat in Timelapse beelden – “Dutch Arctic”

with Geen reacties

Nederlandse winter

Winter hebben we dit jaar gelukkig gehad in Nederland! Geen langdurige winter, maar af en toe flinke kou uit het oosten zorgde toch voor mooie perioden! Ik hou van de kou die gepaard gaat met mooie ochtenden, heldere nachten, mooie zonsopkomsten/ondergangen en af en toe een dikke sneeuwbui. Ingrediënten om mooie timelapses te maken!

 

zonsopkomst ijs

 

Beast from the east

Eind februari kreeg Nederland te maken met een flinke dosis arctische kou vanuit het oosten. Ook wel bekend als ‘beast from the east’. De kou die gepaard ging met stevige wind zorgde voor unieke landschappen. Golven botsten tegen de oevers van grote meren en door de kou liet elke golf een klein ijslaagje achter.

winter ijs

winter landschap

Een kleine sneeuwbui wordt opgelicht door de ondergaande zon:

IJssculpturen

Vooral het riet dat was omgevormd tot ware ijssculpturen trok mijn aandacht. We hebben in Zwolle altijd het ijsbeeldenfestival, maar ik vindt dit toch wel even wat mooier. Een knap staaltje kunst door moeder natuur. Tijdens een zonsondergang aan het Wolderwijd kwamen alle ingrediënten voor een uniek beeld samen. De ijssculpturen in de voorgrond, een bevroren Wolderwijd met in de achtergrond Harderwijk en een grote sneeuwbui welke prachtig werd gekleurd door de ondergaande zon!

Winter sneeuwbui

Nog eentje dan om het af te leren. De wind blies al het sneeuw naar de kant en zorgde voor prachtige structuren!

sneeuw veluwemeer

 

Laat me weten wat je vondt van de timelapsefilm!

 

Volg je me al op Facebook, Instagram of VERO?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *