Wie ben ik?

Mijn naam is Rick Kloekke, kom uit Zwolle en in mijn jeugd draaide eigenlijk alles om vissen. Vissen betekende buiten zijn, in de natuur, in weer en wind. Altijd droomde ik ervan om van vissen mijn beroep te maken, maar ik had al snel door dat dat onmogelijk was. Toen ik wat ouder was begon ik vissessies vast te leggen met een camera, niet alleen het vissen zelf, maar de hele beleving in de natuur eromheen. Dit was mijn eerste aanraking met het maken van beelden. Sinds ik die camera heb opgepakt ontwikkelde ik een ware verslaving aan licht (zonder licht geen fotografie!).

Jaren later en begonnen aan de opleiding Land- en watermanagent op Hogeschool VHL besloot ik halverwege de opleiding mijn pijlen te zetten op fotografie als carrière. Ik zette tijdens mijn opleiding een bedrijfje op, maakte de opleiding netjes af en deed ondertussen een minor op de fotovakschool.

Nu help ik mensen en bedrijven aan toffe content en iets mooiers kan ik mij niet bedenken!

Rick kloekke fotografie

Waarom ik doe wat ik doe?

Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt, dus het is vanzelfsprekend dat ik dit gewoon het liefste doe. Dit vakgebied daagt mij ontzettend uit, ik wil altijd alles beter doen als de vorige keer en blijven ontwikkelen. Mijn dagen zijn nooit hetzelfde, ik kom op een verscheidenheid aan plekken, elke opdracht is anders en dat is heel erg leuk. Als ik over mijn werk praat met mensen krijg ik wel eens te horen dat ik erg gepassioneerd ben. Ik hoop dat dit is te zien in de beelden die ik maak.

 

Wat heb jij daar aan?

Kwalitatieve content is belangrijker dan ooit. We leven in een wereld waarin iedereen 24/7 toegang heeft tot elk stukje informatie dat je maar kan bedenken. Dat stukje informatie wordt ook nog eens door verscheidene bronnen aangeboden. Het is dus ontzettend belangrijk dat je opvalt en foto's kunnen hierbij echt een verschil maken. Heel cliché, maar één beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Mijn doel is om jou te helpen aan kwalitatieve foto's, waarmee je opvalt in de massa! Wat daarbij erg helpt is dat ik mijn eigen ding doe en geen copycat ben. Opvallen doe je niet met het kopiëren van anderen!

 

Bianca van Felius AvatarBianca van Felius

Voor mijn bedrijfswebsite heeft Rick prachtige en professionele foto's gemaakt die precies uitstralen wie ik ben en hoe ik ben. Aangezien ik liever achter de camera sta, was het voor mij heel belangrijk een fotograaf te vinden waarbij ik mij op mijn gemak voelde. Met een grap en een grol wist Rick mij op mijn gemak te laten voelen. Een zeer professionele fotograaf voor zowel zakelijke als privé foto's!

 

Meer over mij

Als ik niet aan het werk ben vind je mij nog steeds terug in het veld met een camera, achter de computer om vrij werk te bewerken of kijkend naar foto’s van andere fotografen. Met vrij werk haalde ik overigens meerdere keren de nationale televisie en veel online (nieuws)media. Je vindt mij zo nu en dan nog steeds terug langs de waterkant. Koffie is wat mij betreft een eerste levensbehoefte 😉 en ik hou er van om te koken (ik snap dat thuisbezorgde eten echt niet!). Reizen naar mooie landschappen die bij de toerist niet zo bekend zijn vind ik prachtig en zou dit graag veel meer willen doen, al dan niet in combinatie met mijn werk!

 

Als je het tot hier hebt gehaald, bedankt voor het lezen! Op mijn blog bied ik gratis content aan over fotografie en je kan je hier gratis inschrijven om op de hoogte te blijven!

 

Contact opnemen kost niks!
Rick kloekke fotografie
Fotograaf Zwolle
Rick kloekke fotografie
Rick kloekke fotografie