Timelapsefotograaf Nederland

Timelapse laten maken voor uw bedrijf, short film, of documentaire? Timelapse is een techniek waarmee je fascinerende beelden kunt maken. Van een simpel shot van een wolkenveldje dat over een polderlandschap beweegt tot timelapses waarin de transitie van dag naar nacht wordt weergegeven. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met timelapsefotografie en ik help u hierin graag verder!

Wat is timelapse?

Timelapse is kort uitgelegd een serie foto’s die op een interval zijn gemaakt, bijvoorbeeld elke 5 seconde een foto, welke achteraf worden samengevoegd tot een video. Voorbeeld: een timelapsevideo, waarvan de foto’s op een interval van 5 seconde zijn gemaakt, geeft in 1 seconde eigenlijk 125 seconden aan ‘echte’ tijd weer!

Waarom timelapse?

Door middel van timelapsefotografie kan je processen laten zien welke je met het blote oog niet kan waarnemen. Dit kunnen korte processen zijn, zoals een wolkenveldje dat overtrekt, maar ook lange, zoals een transitie van dag naar nacht, een bloem die uitkomt of een bouwplaats waar van alles gebeurd.

Hoe timelapse inzetten?

Timelapses worden veel gebruikt als B-roll materiaal in documentaires, (short) films en bedrijfsfilms. Echter zijn er veel meer mogelijkheden. Denk aan een korte bedrijfsvideo die bestaat uit enkel timelapses, bijvoorbeeld een hotel waarin een hele dag wordt laten zien in enkele minuten, tv’s in uw bedrijf waar een timelapse van uw pand te zien is of beelden ondersteunend bij een presentatie, show of orkest.

Ook inzetbaar in de bouw!

Timelapse van landschappen

Unieke timelapses uit Nederland en buitenland