Home / Fotografieblog / Tips & Tricks & kennis / 15 tips voor een perfecte profielfoto

15 tips voor een perfecte profielfoto

with Geen reacties

Een sterke profielfoto is afhankelijk van diverse factoren. Uiteraard verzorg ik tijdens de fotoshoot de juiste verlichting en coach ik je naar een goede houding en uitstraling, maar je kan zelf ook al wat voorbereiden! Wil jij alles halen uit je zakelijke portretshoot? Maak dan gebruik van deze 15 tips om je voor te bereiden voor een perfecte profielfoto!

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op onderstaande tips. Lees ze dus goed door en bekijk voor jezelf of dit voor jou geld of niet.

Inhoudsopgave

Kleding voor je profielfoto

Welke kleding moet ik aan voor een profielfoto? Dat is toch wel de meest gehoorde vraag voorafgaand een fotoshoot. Hier enkele tips wat betreft kleding!

Fotograaf Zwolle

1. Draag kleding die jou representeert

“Moet ik een pak aan doen?” Die vraag krijg ik regelmatig, waarop ik altijd de vraag terug stel: “heb je vaak een pak aan tijdens je werk?” Als het antwoord ‘nee’ is, dan zou ik dat dus zeker ook niet doen voor een profielfoto.

Je wilt met een profielfoto laten zien wie jij bent. Draag dus kleding die je normaal ook aan hebt tijdens je werk. Natuurlijk kan je net even iets meer doen, maar blijf wel bij jezelf. Kortom: draag kleding die jou representeert!

2. Drukke patronen in kleding vermijden

Het gaat bij een profielfoto om het gezicht en de uitstraling. Je wilt dus niet dat drukke patroontjes hiervan afleiden. Ga dus voor rustige kleding en vermijd drukke patronen zoals stippels en streepjes.

3. Te laag decolleté of lage hals

Zorg ervoor dat je niet een te laag decolleté of lage hals draagt. Door de uitsnede van een profielfoto kan dit erg bloot overkomen en dat is natuurlijk niet gewenst.

4. Geen kleding met hoge kraag

Een hoge kraag/coltrui raad ik niet aan als kledingkeuze bij een profielfoto. Dit kan je een korte nek geven.

5. Draag geen kleren met schoudervulling

Zorg ervoor dat je geen kleding met schoudervulling aan hebt. Dit kan, doordat alleen je bovenlichaam gefotografeerd wordt, gek overkomen.

6. Kleren niet te seizoensgebonden

Ga voor kleding die niet te seizoensgebonden is. Doe dus bijvoorbeeld geen hele dikke trui aan of alleen maar een T-shirtje. Wil je dit wel? Zorg er dan voor dat je ook nog andere kleding bij je hebt, zodat je hierin kan variëren tijdens de shoot.

7. Ga voor rustige kleuren in je kleding

Over het algemeen zijn rustige kleuren in je kleding de beste keuze voor een profielfoto. Super felle kleuren kunnen schreeuwerig overkomen. Ga juist voor gematigde kleuren en pasteltinten.

Huidverzorging voor je profielfoto

Een goed verzorgde huid zorgt ervoor dat je profielfoto het mooiste uitkomt. Denk dus goed aan je make-up en verzorg je huid goed.

profielfoto fotograaf

8. Zorg voor een natuurlijke make-up en ga niet over de top

Make-up is helemaal prima en kan de foto net even dat tikkie extra geven! Maar let op dat je niet over de top gaat. Ook hier geld weer dat het jou moet representeren. Dus, draag je nooit lippenstift, doe dit dan ook niet voor de profielfoto! Zorg voor een natuurlijke make-up en gebruik geen glimmende producten op je huid.

9. Verzorg je huid van te voren goed

Geef je huid een paar dagen voor de fotoshoot wat extra aandacht. In photoshop kan veel gedaan worden, maar hoe natuurlijker hoe beter!

Accessoires bij een profielfoto

Moet je accessoires dragen bij een profielfoto? Over het algemeen zeg ik nee, maar check vooral even de tips!

zakelijk portret

10. Draag je een bril? Maak ‘m goed schoon!

Als je in het dagelijk leven altijd/meestal een bril draagt, moet je dit zeker ook doen op je profielfoto! Zorg er van te voren wel even voor dat je deze goed schoonmaakt. Het zit ‘m in de details!

11. Minimaliseer accessoires.

Voor de rest kan ik wat betreft accessoires kort zijn: minimaliseer zoveel mogelijk! Accessoires zoals oorbellen en kettingen kunnen wel, zolang ze maar niet afleidend werken. Kijk hier dus even kritisch naar en leg die o zo mooie ketting toch aan de kant als deze te veel afleid. Nogmaals, het gaat om je gezicht en uitstraling en niks moet daarvan afleiden.

Haarverzorging voor je profielfoto

Je haar is geen onbelangrijk onderdeel van je profielfoto! Haar los of vast? Wel of niet naar de kapper? Ik geef je antwoord!

12. Draag je haar zoals je meestal doet

Zorg ervoor dat je je haar draagt zoals je meestal doet. Dan komt je portret het beste overeen met de echte jij. Maar weet je niet helemaal zeker wat je wil als je lang haar hebt? Dan maken we foto’s met je haar los én vast.

13. Naar de kapper

Naar de kapper gaan voor een profielfotoshoot? Goed idee! Maar doe dit wel ruim van te voren, bijvoorbeeld een aantal dagen voorafgaand de shoot. Bij veel kapsels kan je zien dat je net naar de kapper bent geweest. Dus wees verstandig en plan je knipbeurt niet te kort op je fotoshoot.

14. Geef je baard net even wat meer aandacht

Zorg ervoor dat je je baard net even wat meer aandacht geeft tijdens het scheren en bijwerken. Je wilt netjes en professioneel overkomen, dus besteed hier een paar minuutjes extra aan voor het beste resultaat!

Uitstraling op je profielfoto

profielfoto fotograaf

15. Weet wat je wil uitstralen met het portret

En last but not least is het goed om voor jezelf te bedenken wat je wil uitstralen met je profielfoto. Wil je juist heel serieus op de foto staan, of wil je juist een hele vrolijke profielfoto? Wel of niet lachend op de foto? Natuurlijk is er tijdens de fotoshoot tijd om hierin te variëren, maar het is fijn als je voor jezelf al weet wat je wil!

Ook een sterke profielfoto laten maken?

Neem contact op via onderstaand formulier en dan zie ik je snel in de fotostudio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *