Home / Fotografieblog / Landschapsfotografie / Fotocollectie | Thorbecke Gracht Zwolle

Fotocollectie | Thorbecke Gracht Zwolle

with Geen reacties

De gracht van Zwolle is wat mij betreft het mooiste stukje van de binnenstad om te fotograferen. Met name het stuk Thorbecke gracht bij het pelserbrugje is een favoriet van mij om regelmatig naar terug te keren. Deze fotocollectie bevat foto’s van rondom de Thorbecke gracht tijdens de mooiste momenten van de dag: Zonsopkomst, zonsondergang en blue hour!

Zonsondergang zwolle
Zonsondergang Thorbecke Gracht in Zwolle.

‘Fotocollecties’ is een categorie op de blog waarin ik van een bepaald onderwerp of een mooie locatie een set foto’s plaats. Hierbij zal ik tevens één en ander over de foto’s schrijven. Dit kan gaan over hoe de foto tot stand is gekomen, technische informatie of gewoon het verhaal achter de foto’s.

Tevens zullen het blogs zijn die steeds worden vernieuwd met verse content, dus kom regelmatig terug om te kijken voor nieuw werk! Of nog beter: abonneer je op de blog!

Skyline Zwolle tijdens blue hour

De skyline van Zwolle komt tijdens blue hour echt tot leven! Deze specifieke avond was erg mooi. Er stond een licht briesje die ervoor zorgt dat er wat beweging in het water is te zien en de wolken zijn een fraaie subtiele toevoeging in de lucht!

Een tijdje na zonsondergang is er een moment waarop de verlichting aan is en het nog niet helemaal donker is. De balans tussen het aanwezig natuurlijke licht en de artificiële verlichting is tijdens het ‘blauwe uurtje’ perfect en de lucht is letterlijk blauw. Dit korte moment zorgt altijd voor een mooie sfeer in de foto’s!

Skyline van zwolle
De skyline van zwolle tijdens het blauwe uurtje.

Bovenstaande foto aan uw muur? Koop het hier!

Hieronder nog een beeld van het blauwe uurtje. Je ziet hier goed het laatste licht van de horizon weerkaatsen in de flat, waardoor deze erg mooi uitkomt voor de blauwe lucht. Ook is er een leuke tegenstelling in de deze foto: links de nieuwbouw en rechts de oude panden.

Skyline van Zwolle
Een stukje van de skyline van Zwolle tijdens het blauwe uurtje.

Foto’s rondom het pelserbrugje

Er liggen een aantal bruggen over de Thorbecke gracht, maar het pelserbrugje is toch wel het mooist om te fotograferen! Hieronder een selectie foto’s van het Pelserbrugje tijdens prachtige omstandigheden!

Onderstaande foto moest flink voor gepland worden. De volle maan staat tijdens zonsondergang en zonsopkomst altijd laag aan de horizon, waardoor deze extra groot lijkt. Tevens weerkaatst de maan dan nog zonlicht en krijgt dus een oranje kleur. Om dit moment te fotograferen in een mooie compositie vergt flink wat planning. Onderstaand beeld is onderdeel uit een timelapse, welke ook terug komt in deze timelapse film!

maan opkomst zwolle
Volle maan opkomst boven het pelserbrugje in Zwolle.

Een blue hour shot van het Pelserbrugje. Dit beeld is een still uit een day to night timelapse.

Pelsbrugje blue hour
Het pelserbrugje tijdens blue hour.

In de winter zijn er regelmatig prachtige wolkenluchten te vinden die toch wat kleur geven aan de ‘saaie’ winterse omstandigheden. Ook de sierverlichting is een fraaie toevoeging! Hieronder ook een korte timelapse van dit moment.

Zonsondergang Zwolle
Zonsondergang Zwolle aan de Thorbecke gracht.

Bovenstaande foto aan uw muur? Koop het hier!

Zonsopkomst en zonsondergang

De gracht is een perfecte plek voor zonsopkomsten en zonsondergangen. Een groot deel van het jaar is de zonsondergang en -opkomst mooi in lijn met de gracht. Ik wist enkele spectaculaire luchten te vangen!

Bij onderstaande foto kon het bijna niet mis gaan. Een flink wolkendek boven Zwolle en in het westen behoorlijk helder. Dit betekende dat het zonlicht de wolken mooi zou aanlichten met rood licht.

zonsondergang zwolle
Rode zonsondergang bij de Thorbecke gracht.

Bovenstaande foto aan uw muur? Koop het hier!

Ook vlak voordat de zon ondergaat is het vaak prachtig. Het golden hour was hier extra mooi, omdat de zon op het laatste moment onder het wolkendek doorprikte. Hierdoor ontstaat er een prachtig contrast met goud licht en mooie kleuren in de wolken!

Zonsondergang Thorbecke Gracht
Spectaculaire zonsondergang bij de Thorbecke Gracht.

Bovenstaande foto aan uw muur? Je vindt ‘m hier!

Ook de zonsopkomsten kunnen hier voor mooie beelden zorgen. In onderstaande foto weerkaatst het eerste licht mooi op de panden langs de Thorbecke Gracht, terwijl de rest nog is gehuld in schaduw.

Zonsopkokmst Zwolle pelsbrugje
Het eerste licht van de zonsopkomst raakt de panden langs de gracht.

Bovenstaande foto aan uw muur? Check ’t hier!

Soms worden er mooie bloemen bij het Pelserbrugje neergezet. Een mooie mogelijkheid voor een wat andere compositie! Het strijklicht zorgt voor mooie contrasten en de dreigende wolken zijn zeker een mooie toevoeging.

Deze foto is behoorlijk technisch, omdat er gebruik is gemaakt van de techniek focusstaking. De voorgrond (de bloemen) staan erg dichtbij de camera, waardoor deze niet scherp zullen zijn als er gefocust is op de brug en de panden daarachter. Daarom heb ik twee foto’s samengevoegd met beide een andere focus (Een foto gefocust op de achtergrond en een foto gefocust op de bloemen in de voorgrond), waardoor de hele foto van voor tot achter scherp is.

Zonsondergang zwolle
Fraaie bloemen bij het pelserbrugje.

Ook richting de andere kant zijn er mooie composities mogelijk. De bood in de voorgrond zorgt voor een mooie lijn in het beeld.

Zonsondergang Zwolle
Zonsondergang aan de Thorbecke gracht.

Blue hour Thorbecke Gracht

Hieronder enkele foto’s van de Thorbecke gracht en het Pelserbrugje tijdens het blauwe uurtje. Het kleurcontrast van de blauwe lucht en oranje verlichting zorgt voor een fijne sfeer.

Blue hour Zwolle
Blue hour bij het Pelserbrugje in Zwolle.

Bovenstaande foto aan uw muur? Check ‘m hier!

Blue hour Zwolle
Blue hour bij het Pelserbrugje in Zwolle.

Bovenstaande foto aan uw muur? Koop het hier!

Herfst en mist

In de herfst is het ook altijd mooi langs de Thorbecke Gracht. Het kleine bomenlaantje wat er staat zorgt altijd voor een mooi geel tapijt van gevallen blaadjes. In combinatie met mist zorgt dit voor mooie foto’s! Onderstaande foto is een still uit een timelapse. Klik op de foto om naar de timelapse te gaan.

Timelapse zwolle
Still uit timelapse van de thorbecke gracht

Delen!

Deel deze foto’s van de prachtige Thorbecke Gracht met je vrienden! Via onderstaande knoppen kan je de blog delen.

En kom zeker nog eens terug bij deze blog om te kijken of er nieuwe foto’s zijn toegevoegd!

Aan jouw muur?

Heb je interesse om een één van bovenstaande foto’s te kopen? Of wellicht wil je een timelapse gebruiken in je project? Klik dan verder met onderstaande buttons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *