Home / Fotografieblog / Timelapsefotografie / Timelapse Lyriden en Starlink satellieten

Timelapse Lyriden en Starlink satellieten

with 5 reacties

Heb jij ook omhoog gekeken in de nacht van dinsdag op woensdag? De Lyriden meteorenregen was rond 4:00 uur op het hoogtepunt.

Lyriden meteoren

Ik heb een timelapse gemaakt langs de Vecht in de buurt van Dalfsen, maar helaas waren er niet heel veel meteoren te zien. Je moet goed kijken om het verschil tussen de meteoren en de satellieten te zien in de timelapse.

De Perseiden meteoren in autugustus zijn altijd een stuk beter te zien!

Wat wel opviel was de ’trein’ aan satellieten. Dit zijn de zogenaamde Starlink satellieten, welke letterlijk als een treintje achter elkaar aan gaan. Misschien leuk om een keer te zien, maar erg vervelend voor astrofotografie en vooral timelapsefotografie. Als je bedenkt dat het plan is om 12.000 van dit soort satellieten in een baan rond de aarde te brengen zie ik een vervelende toekomst tegemoet als het gaat om astro timelapses šŸ™

Wat denk jij van deze satellieten als het gaat om fotografie en timelapse?
Niet zo erg? Vervelend? ‘Wennen we wel aan’? Laat het weten met een reactie onder dit artikel!

Altijd up to date!

Als eerste mail ontvangen als er een nieuwe blog live gaat? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Wees gerust, ik spam niet!

Delen!

Leuke blog? Delen wordt altijd gewaardeerd! Dit kan met onderstaande knoppen.

5 Responses

 1. Ahmed
  | Beantwoorden

  Ik denk dat elke verandering went. Mooi vastgelegd en moet zeggen ziet er “natuurlijk” uit, los van het feit dat een treintje is.

  • Rick
   | Beantwoorden

   Dank voor je reactie! De vraag is alleen nog hoe het eruit komt te zien als er straks 12.000 van die satellieten rondvliegen…

 2. Ahmed
  | Beantwoorden

  Ja dat zijn er wel heel veel, aan andere kant weer heel weinig in vergelijk met aantal sterren (al bewegen ze niet zo vlot in je beeld!)

  Denk wel dat op geven moment het nieuwe normaal wordt. Los of dat mooi is en/of handig voor astrofotografie.

  • Rick
   | Beantwoorden

   We gaan het zien. Ik heb ook al berichten gezien dat ze op een gegeven moment minder zichtbaar worden. Laten we het hopen!

 3. Ahmed
  | Beantwoorden

  Misschien een beeld die inzicht geeft hoe het er straks uit gaan zien? Maar dan in omgekeerd beeld… https://www.youtube.com/embed/4p_ivgLXcuE?autoplay=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *