Home / Fotografieblog / Fotopraat / Fotopraat #2 | IJssculpturen en een paarse arcuskraag

Fotopraat #2 | IJssculpturen en een paarse arcuskraag

with Geen reacties

Het einde van februari 2018 was een bijzondere periode! Sterke en koude wind zorgde voor unieke condities langs de grote meren. Er ontstonden zogenaamde ‘ijssculpturen’!

Winter sneeuwbui
Sneeuwbui met arcus kraag, aangelicht door het laatste zonlicht.

Unieke condities

De weersomstandigheden waren uniek te noemen, want dit komt simpelweg niet vaak voor. De sterke en koude wind liet het water opspatten en liet steeds een heel dun laagje ijs achter. Doordat er elke keer een heel dun laagje ijs bij kwam ontstonden er uiteindelijk grote stukken ijs. Op plekken waar riet stond was het helemaal mooi, doordat het ijs om het riet heen vormde.

Bijzondere zonsondergang

Je zou bijna denken dat deze foto hartstikke nep is, omdat er zoveel bijzondere condities tegelijk plaatsvinden. Toch kon dit allemaal gebeuren, omdat de condities perfect uitgelijnd waren. Deze spot had ik al eerder ontdekt en besloot hier tijdens zonsondergang heen te gaan. Een stevige sneeuwbui kwam langs, terwijl de zon bijna onder was. Toen de bui dichterbij kwam bleek er zelfs een mooie ‘arcuskraag’ voor de bui te zitten. De zon kon nog net op de wolken schijnen, wat zorgde voor deze unieke foto van ijssculpturen en een arcuskraag met paarse kleuren.

Deze foto is een frame uit de timelapse, welke je hier kan zien.

Altijd up to date!

Als eerste mail ontvangen als er een nieuwe blog live gaat? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Wees gerust, ik spam niet!

Delen!

Leuke blog? Delen wordt altijd gewaardeerd! Dit kan met onderstaande knoppen.

Mijn Gear:

Sony A7RIII
Sony A7III
Sony 70-200mm f/2.8 GM
Sony 24-70mm f/2.8 GM
Sony 85mm f/1.8
Zeiss Batis 18mm f/2.8

Als je van plan bent om een aankoop te doen, gebruik dan de links op deze pagina! Kost jouw niks extra’s en op deze manier krijg ik een kleine commissie voor de inspanning voor mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *