Home / Fotografieblog / Behind the scenes / Bewerken van een profielfoto – Timelapse retoucheren

Bewerken van een profielfoto – Timelapse retoucheren

with Geen reacties
Profielfoto LinkedIn Zwolle
Portret gemaakt tijdens het LinkedIn profielfoto weekend.

15 december vond het LinkedIn profielfoto weekend in Zwolle plaats. Tijdens dit weekend konden mensen in een korte tijd, ongeveer 10 minuten, een professionele profielfoto laten maken voor gebruik op LinkedIn. Natuurlijk is dit portret ook geschikt voor je CV, website of andere social media accounts. Er zit veel meer werk in een goede portretfoto dan enkel de tijd in de studio. Namelijk het bewerken gaat veel tijd in zitten! In deze blog laat ik door middel van een versneld filmpje het bewerkingsproces van een portret zien!

Profielfoto LinkedIn Zwolle
Portret gemaakt tijdens het LinkedIn profielfoto weekend.

Waarom een profielfoto bewerken?

Het spreekt voor zich dat ik zoveel mogelijk in de camera goed doe. Met diverse lichttechnieken wordt er al een hele mooie basis gecreëerd, maar het bewerken maakt het af!

Een portret moet het beste van jou laten zien in één foto (lees hier hoe belangrijk een goede profielfoto is!) Wil jij dan dat ik dat puistje op je wang laat zitten? Nee, dat dacht ik al 🙂 Heb je een slechte nacht gehad? Dan zorg ik dat de wallen wat worden verminderd. Uitstekende haartjes die tijdens het maken van de foto niet op hun plek bleven zitten shoppen we netjes weg. En natuurlijk worden oneffenheden in de huid wat verzacht, maar wel op een natuurlijke manier!

Naast het ‘retoucheren’, zoals bovenstaande in een mooi woord omvat, is er nog het creatieve onderdeel van bewerken. Met diverse technieken wordt er gecorrigeerd op kleur en contrast maar zorg ik ook voor net dat beetje extra ‘pop’!

Profielfoto LinkedIn Zwolle
Portret gemaakt tijdens het LinkedIn profielfoto weekend.
Profielfoto LinkedIn Zwolle
Portret gemaakt tijdens het LinkedIn profielfoto weekend.

Speed retouching

In onderstaande video laat ik versneld zien hoeveel werk er in het bewerken/retoucheren van een profielfoto kan zitten. Het gaat snel, maar anders wordt de video wel erg lang. Op het eind laat ik enkele ‘Before&after’ foto’s zien. Onder het filmpje vind je deze ook terug en kan je zelf schuiven tussen de foto voor het bewerken en na het bewerken. Schuif enkele keren heen en weer en je zult steeds meer aanpassingen zien. Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar doen toch heel veel in de uitstraling van de foto!

Wil jij nou ook een professionele profielfoto? 9 februari 2019 staat het volgende profielfoto weekend gepland!

Wil je ook een professionele profielfoto? Bekijk de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *