Home / Fotografieblog / Behind the scenes / Bedrijfsfotografie en het bewerken van de foto’s

Bedrijfsfotografie en het bewerken van de foto’s

with Geen reacties

Bedrijfsfotografie is ontzettend leuk, want je komt elke keer weer op een andere interessante locatie. De locatie bepaald erg de sfeer van de foto en hoe deze uiteindelijk bewerkt wordt. De ene keer moet je juist gaan voor een lichte en frisse uitstraling en de andere keer juist een wat donkerdere. In deze blog laat ik de bewerkingen van enkele foto’s zien die ik voor diverse bedrijven heb gemaakt. Dit gaat van portretten tot interieuropnames!

Veel ‘before foto’s’ in deze blog hebben al wel enkele basisbewerkingen gehad zoals witbalans en wellicht wat contrast en lenscorrecties.

 

Portret voor Link Magazine

Ik trap deze reeks before&after foto’s af met een duo portret dat ik een aantal weken geleden in opdracht van Link Magazine maakte bij het bedrijf Tembo in Kampen.

Technische details: Een octabox als hoofdlicht (camera rechts), een standaard reflector camera links achter het duo. Een stukje naar achter ligt een speedlite op de grond die wat licht op de achtergrond werpt.

Doordat ik ook wat omgevingslicht heb door laten lekken om de omgeving zichtbaar te maken is er een duidelijke groene tint te zien. Met diverse technieken heb ik dit groen gereduceerd en heb ik een creatieve colorgrade toegepast!

 

Hier een behind the scene:
Bedrijfsfotografie behind the scene

 

Interieurfoto’s voor Slukom

Interieurfoto’s hebben vaak een hoog contrastniveau tussen de helderheid binnen en buiten. Echter heeft een camera maar een bepaald contrastbereik dat hij kan vastleggen. Om details te behouden is het dus nodig om meerdere belichtingen te maken. Voor onderstaande foto zijn meerdere belichtingen in elkaar ‘geblend’, waardoor je vooral bij de ramen een groot verschil ziet. Daarnaast worden natuurlijk de lijnen gecorrigeerd als dat nodig is.

Een witte muur heeft vaak de eigenschap om kleuren uit de omgeving te reflecteren, waar nodig wordt dit ook weggewerkt.

 

Meer foto’s van dit pand vindt je overigens op Slukom.nl!

 

Bedrijfsfoto’s voor IJzerleeuw

Voor ijzerleeuw heb ik een aantal portretfoto’s gemaakt in het magazijn. Het ijzer dat daar licht zorgt voor een hele toffe sfeer!

Technische details: octabox (camera links) als hoofdlicht en een stripbox (camera rechs) net buiten beeld.

Bij alle foto’s uit deze serie heb ik de gezichten netjes geretoucheerd wat contrasten toegevoegd en ook hier weer een creatieve colorgrade met vooral wat blauw in de schaduwen. Dit werkt erg goed door het blauw dat terug komt in het magazijn. Als je goed kijkt zie je dat ik ook een storend element heb weg geretoucheerd van een stuk ijzer.

 

Behind the scene:
Bedrijfsfotografie behind the scene

 

Naast een hele serie portretten heb ik ook wat foto’s gemaakt terwijl werknemers aan het werk waren in het magazijn. Niet de standaard reportagefoto’s, maar mooi uitgelicht, waardoor er wat meer focus in het beeld ontstaat. Ook bij deze foto’s heb ik een zelfde colorgrade toegepast als in de portretten, zodat alles mooi bij elkaar aansluit!

 

 

Zakelijke portretten bij Der Kreis

Een aantal weken geleden was ik bij Der Kreis in Hasselt om diverse portretten en groepsfoto’s te maken. Onderstaand portret was in een best krappe ruimte gemaakt. Een plant in de achtergrond moest voor een kleurige bokeh zorgen. De foto is belicht voor de achtergrond en met een enkele octabox heb ik het gezicht ingevuld met zacht licht. Door het omgevingslicht dat ook meegepakt werd ontstond er een groene tint in het haar en sommige plekken van het gezicht. Dit kwam door alle andere planten die in de ruimte stonden. Dit kan je vermijden, alleen heb je dan het probleem dat de achtergrond te donker wordt. Het was dus zaak om dit met de bewerking te corrigeren. Je ziet de before en after hieronder!

 

Interieurfotografie voor Salland Engineering

Voor Salland engineering heb ik het nieuwe pand van binnen en buiten gefotografeerd. Voor de interieurfoto’s heb ik gebruik gemaakt van de beweging van mensen. Hierdoor ontstaat er meer dynamiek in de foto’s. Ik heb echter weinig in scene gezet, maar heb de camera op statief neergezet en diverse foto’s gemaakt van mensen die langskomen. Hierdoor blijft het wat natuurlijker. Achteraf heb ik twee foto’s in elkaar geblend.

 

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik met de bewerking tot mijn eindresultaten kom wat betreft bedrijfsfotografie!

Delen kan met de knoppen hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *