Home / Fotografieblog / Behind the scenes / Op pad voor Shimano – Fotoshoot in Italië!

Op pad voor Shimano – Fotoshoot in Italië!

with Geen reacties

Fotoshoot voor Shimano Fishing!

We kennen Shimano allemaal van het fietsmerk, maar Shimano is ook een ontzettend groot begrip in de hengelsport! Zelf ben ik ook een fanatieke visser dus het is dan ook tof dat ik voor Shimano op pad kon: twee passies combineren… hoe mooi is dat?

Shimano Prostaffers fotograferen

Voor promotiedoeleinden moesten er een aantal prostaffers gefotografeerd worden. Dit zijn bekende mannen in het visserswereldje die voor Shimano vissen. Ik moest een aantal keer heen en weer vliegen naar verschillende landen waarvan de korte trip naar Italië toch wel het tofst was. In dit blog laat ik een aantal beelden zien van deze fotoshoot met Matteo Catelani en mogelijk schrijf ik later nog over de andere shoots.

fotoshoot shimano italië

 

Orde in de chaos

Ik was dus in Italië om Matteo Catelani te fotograferen, een tonijnvisser. We werden vriendelijk onthaald en al snel liet hij zijn hok met visgerei zien. Ik had eerder het idee dat ik een kleine viswinkel binnen liep… wat een materiaal… hier moest een foto gemaakt worden! Het was nogal een kleine ruimte en door al het materiaal aardig chaotisch. Toch wilde ik in dit portret de ruimte laten zien. De enige optie was dus een portret met een groothoek. Om wat orde in de chaos te creëren en de focus wat meer op Matteo te leggen heb ik gebruik gemaakt van een reportageflitser in een kleine opvouwbare softbox (ideaal voor in het vliegtuig!). Uiteindelijk is het een tof beeld geworden!

fotoshoot shimano italië

 

Op naar de zee!

Vervolgens zijn we richting zee gegaan en hebben we een leuke serie geschoten. We begonnen in de haven waar hij poseerde met grote tonijnhengels. Helaas zijn we niet met de boot weggeweest, omdat het seizoen voor tonijnvissen niet gunstig was.

fotoshoot shimano italië

 

Een zelfde soort pose liet ik hem ook doen bij de zee waarbij golven tegen de kade aan klotsten! Dit beeld vroeg gewoon om een zwart-wit omzetting!

fotoshoot shimano italië

 

Een beeld waarbij hij bezig is met zijn hengel…

fotoshoot shimano italië

 

Het schoonmaken van zijn hengels is iets wat hij na elke sessie doet.

fotoshoot shimano italië

 

Een mooie zonsondergang!

Natuurlijk hoopten we op een mooie zonsondergang om wat sfeerbeelden te maken. Het geluk stond aan onze kant, want een mooie zonsondergang kregen we zeker! Onderstaand beeld is gemaakt met een techniek die ik normaal niet bij mensen toepas: belichtingen blenden. Door het hoge contrastverschil met de lucht en de voorgrond was in dit geval de enige optie om verschillende exposures te maken en deze in de nabewerking te blenden om zo een groot dynamisch bereik te creëren. Het was dus belangrijk dat Matteo niet zou bewegen… gelukkig kon hij doodstil zitten en was het blenden (bijna) geen probleem!

fotoshoot shimano italië

Na dit shot snel veranderd naar een 70-200 om wat actieshots te schieten. Na enkele shots zat de perfecte worp erbij en ging Matteo uit zijn dak toen hij de foto op de achterkant van de camera bekeek. Altijd leuk als mensen enthousiast reageren!

fotoshoot shimano italië

 

Na een geslaagd etentje kon ik de volgende dag weer op weg naar huis. In het vliegtuig besef ik wat een mazzel ik had met het weer… voor hetzelfde geld zat het weer tegen en kon ik niks beginnen in het korte tijdsbestek dat ik had!

 

Check me ook op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *