Home / Fotografieblog / Landschapsfotografie / Magisch licht maakt alles mooier!

Magisch licht maakt alles mooier!

with Geen reacties

Magisch licht maakt alles mooier!

Magisch licht… alles draait om licht in de fotografie. Geen licht = geen foto… Licht komt in allerlei variaties: hard, diffuus, koud, warm… WARM! Dat is het licht waar landschapsfotografen zo van houden… Tijdens zonsopkomst en ondergang staat de zon laag en werpt een prachtige gouden gloed op het landschap…

Afgelopen week kwamen er regelmatig buien langs en besloot ik de zonsondergang te fotograferen. Echter vertrok ik te laat en was de vraag of ik op tijd op locatie zou zijn… NIET DUS! Tijdens het rijden brak de zon door een gat in de wolken en wierp prachtig licht op het landschap. Dan maar snel de auto aan de kant bij het eerst volgende weiland. Achter mij ontstaat een volle regenboog, maar helaas… daar is het landschap één grote mengelmoes, geen optie dus! Ik zet de camera op in de regen schiet een bracketing schot verander m’n standpunt schiet nog een shot en de zon verdween weer achter de wolken. Ondanks het best wel saaie landschap en een niet zo spannende compositie (maar wel een toffe lucht!) een leuke foto… Was ik doorgereden naar de locatie die ik in gedachte had zou ik zonder foto thuis zijn gekomen. Zo zie je maar weer… magisch licht maakt alles mooier!

Magisch licht landschap

De zon werpt goud licht op het landschap dat nog mooier wordt door de regen die uit de lucht valt (jup, camera zeiknat..). De stormwolken en de gouden gloed deelt de lucht in twee delen: koud en warm! De koeien in het landschap zijn een extratje en helpen met de dieptewerking.

 

(Natuurlijk probeer je altijd lekker op tijd op locatie te zijn en je compositie klaar te hebben voor het mooie licht, maar soms kan dat helaas niet.)

 

Ik ga proberen om vaker een enkele foto met een kort stukje tekst te plaatsen, dus stay up to date door HIER te abonneren op mijn blog!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *