Home / Fotografieblog / Landschapsfotografie / Even baan ik mij een weg in afrika…

Even baan ik mij een weg in afrika…

with Geen reacties

 Even baan ik mij een weg in afrika…

… Was het maar waar… Toch voelde het enig moment even als Afrika. De weersomstandigheden waren perfect voor mist, dust besloot ik naar een mooi plekje op de Veluwe te gaan. De heide stond op dat moment paars in bloei, prachtig om te zien. Bij aankomst laat het landschap niet veel van zich zien door de dikke laag mist, wel zie ik hier en daar een silhouette van bomen. Dit is waarom ik zoveel hou van fotograferen tijdens mistige omstandigheden. Mist zorgt ervoor dat je enkel delen van een landschap ziet waardoor het landschap veranderd in een compleet nieuwe wereld!

Na zonsopkomst duurt het nog even voordat de zon zich laat zien, tijdens de schemering schoot ik al een paar heerlijke platen, maar ik hoopte toch nog op wat zonlicht. Ik zette een compositie klaar en toen was het wachten totdat de zon door de mist heen brak. Ondertussen geniet ik van het landschap en de stilte. De bomen in de achtergrond doen mij denken aan afrika, wat een mooie en karakteristieke vormen! Uiteindelijk laat de zon zich net achter het heuveltje zien en maak ik het shot…

Heide Veluwe landschap

 

Volg mij ook op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *