Home / Fotografieblog / Behind the scenes / Making of splash productfotografie (BTS video!)

Making of splash productfotografie (BTS video!)

with Geen reacties

Productfotografie met splashes!

Productfotografie kan ‘saai’ zijn, maar kan juist ook heel erg gave beelden opleveren! Je kan er vol je creativiteit in kwijt en dat deed ik in deze shoot dan ook… met water! Het idee was om een ‘explosie’ van water op een fles shampoo te fotograferen.

 

De uitwerking

De fles shampoo was doorzichtig van kleur en om het licht goed door de fles heen te laten schijnen heb ik de sticker van de achterkant verwijderd. De set up was aardig simpel. De fles hing met een draadje aan een statief. Een witte achtergrond werd verlicht met een spot met een paarse/roze gel. Beide kanten van de fles werden verlicht met een stripbox om een mooie lichtrand langs de fles en op de dop te creëren. Dit licht werd nog extra diffuus gemaakt door de diffusers tussen de fles en de stripboxen. Boven de fles was een softbox gepositioneerd aan een boomarm met tussen de fles en de softbox nog een diffuser.

Nu was het zaak om water tegen de fles aan te gooien en op het juiste moment af te drukken. Overigens is het belangrijk om een zeer korte flitsduur te gebruiken om het water daadwerkelijk te bevriezen. Bewegingsonscherpte in de druppels is het laatste wat je wilt in een foto als deze!

(Natuurlijk lag er een groot zeil in de studio om het water op te vangen!)

 

Productfotografie splash shampoo

Liters water later…

Het duurt altijd even voordat je de juiste worp hebt gevonden met het gooien van water, maar liters water en heel veel foto’s later begint het proces van het selecteren van foto’s. Uiteindelijk blijft er één foto met de perfecte splash over. Naja, eerst moet er nog opgeruimd worden natuurlijk… dat is altijd een nadeel van een shoot als deze..

 

Een aquarium is niet alleen nuttig voor het houden van vissen…

… een aquarium is erg handig om foto’s te maken waarbij een product in het water valt! Voor een andere fles van hetzelfde merk had ik het volgende concept bedacht: Er zit iets van citroen in de shampoo en dat staat ook afgebeeld op de fles. Het idee was om de fles in het water te laten vallen met daaromheen citroenen die ook in het water vallen. Uiteraard is het bijna niet te doen om zo’n foto in één keer te maken. Ik had dus ook besloten om de vallende fles apart te fotograferen van de citroenen en deze later samen te voegen in Photoshop. Het liefst doe ik zoveel mogelijk in de camera, maar bij dit shot was dat (in me eentje) gewoon bijna niet mogelijk… Afijn, ik ben in ieder geval erg blij met dit resultaat!

productfotografie splash fotostudio zwolle

Hieronder een korte video (mobiel) waarin ik laat zien hoe dit beeld is gemaakt. Ook hier duurt het weer flink wat shots totdat je de juiste hebt. Lichtopstelling is iets anders als het vorige shot, maar geeft hetzelfde effect. Daarnaast is het ook belangrijk om de bovenste rand van het aquarium tussen de shots door vrij te maken van water, zodat je dit niet in photoshop hoeft te doen! De citroenen zijn op dezelfde manier gefotografeerd.

 

Ik hoop dat je dit ‘kijkje achter de schermen’ leuk vond en laat gerust een reactie achter.

Volg me op Facebook en Instagram! Heb je vragen? Stel ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *