Home / Fotografieblog / Behind the scenes / Studioportretten en before & after shots – (video!)

Studioportretten en before & after shots – (video!)

with Geen reacties

In deze blog: Fotoshoot en resultaten – before&after foto’s en een retouching timelapse!

Afgelopen week een leuke fotoshoot gehad in mijn studio in Zwolle. We gingen voor een serie portretten en een aantal half-body shots. Ik heb op mijn facebookpagina gemerkt dat mensen het leuk vinden om before/after shots te zien, dus hiervan heb ik er een paar in deze blog verwerkt. Daarnaast kan je in een korte timelapse video het retoucheren van één van de portretten zien!

 

De eerste portretten

We begonnen met wat ‘zachtere’ portretten met enkel een zwarte achtergrond met een spot, een beautydish met diffuser als hoofdlicht en een witte reflector om de schaduwen in te vullen!

Portretfotografie foto studio zwolle

Portretfotografie foto studio zwolle

Voor de portretten heb ik gekozen om met een kleine scherptediepte te werken. Vooral bij het headshot kan je hiervan goed het effect zien. De scherpte licht mooi op de ogen en loopt direct daarna over in onscherpte, ik hou er van!

Hier een crop van bovenstaande foto!

Een crop van een studioportret

 

Retouching timelapse van een portret!

Hier is een video waar je de retouching in één minuut kan zien! In deze video zie je niet hoe ik de color grading heb gedaan, aangezien ik dat later nog heb toegevoegd. Voor de color grading heb ik een nieuwe techniek toegepast. Doormiddel van luminosity masks, welke ik eerder enkel voor landschappen gebruikte, kon ik gericht color graden en het bevalt mij zeer goed!

 

In de before/after hieronder kan je de color grading goed terugzien. (let op: De before afbeelding is het beeld na de kleine aanpassingen in de raw converter)

Gebruik de slider om tussen before & after te wisselen!

 

Portretten met een kickerlight

Dit waren de wat ‘zachtere’ portretten en nu mocht het wel wat serieuzer! De witte reflector werd weggehaald en in plaats daarvan heb ik een kickerlight geplaatst.Portretfotografie foto studio zwolle

 

En een vierkante uitsnede van bovenstaande foto!

Portretfotografie foto studio zwolle

 

Vervolgens snel tussendoor eventjes ‘wat anders’. De bewerking voelt een beetje ‘cinematic’.

Portretfotografie foto studio zwolle

 

Half-body portretten

Als laatste waren de half-body portretten aan de beurt. Weer heb ik gebruik gemaakt van een beautydish. De eerste foto zat niet in de planning, maar tijdens heb opzetten zag ik een donker maar gaaf portret! Ben niet heel erg fan van de hele donkere schaduwen, maar hier beviel het mij zeer goed!

Portretfotografie foto studio zwolle

Het model deed een andere blouse aan en vervolgens kon ik mijn licht set-up verder in orde maken. Ik plaatse enkel nog een kickerlight en na wat tweaken had ik al snel het juiste resultaat! Oja, bij dit beeld heb ik de schaduwen onder de armen, anders dan bij bovenstaand beeld,  wat opgelicht met een zilveren reflectiescherm.

Portretfotografie foto studio zwolle

 

Als laatste wat stoerdere ‘zitfoto’s’. Voor de eerste foto heb ik dezelfde licht set-up gebruikt als de vorige foto, maar heb ik de beautydish wat meer van het model weggedraaid (naar de camera) waardoor het licht meer ‘gefeathered’ werd.

Portretfotografie foto studio zwolle

 

Als laatste heb ik het model een meer symmetrische houding aan laten nemen. Twee stripboxen met een grid schuin van achter aan beide kanten van het model zorgen voor de highlights. Een softbox van voren (boven) op een boomarm zorgt voor invulling in het gezicht.

Portretfotografie foto studio zwolle

 

En nog een before/after!  (let op: De before afbeelding is het beeld na de kleine aanpassingen in de raw converter)

Gebruik de slider om de before&after te zien

 

Wil jij nou ook een fotoshoot? Je kan altijd contact opnemen!

Laat me weten wat je vond van deze blog/foto’s door hieronder een reactie achter te laten! Uiteraard wordt delen gewaardeerd!

Ook kan je je inschrijven om op de hoogte te blijven van mijn blog en nieuwtjes/aanbiedingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *