Home / Fotografieblog / Behind the scenes / Fotografie Poster Dansvoorstelling

Fotografie Poster Dansvoorstelling

with Geen reacties

Voor Dansstudio Maschenka fotografeerde ik de poster voor de eindvoorstelling van 2019! Al sinds de eerste eindvoorstelling fotografeer ik bij Dansstudio maschenka en dit keer wilde ze een poster laten maken die het thema van de eindvoorstelling goed weergeeft, namelijk sneeuwwitje!

poster sneeuwwitje
Poster dansvoorstelling Sneeuwwitje

 

Voorbereiding

De locatie moest sprookjesachtig aanvoelen. Een mooie bomenlaan met oude bomen was hier erg geschikt voor. De kleding werd verzorgd door Dansstudio Maschenka, door haar zelf gemaakt overigens, zoals bijna alle kleding uit haar dansvoorstellingen! Sneeuwwitje zou in de bomenlaan op de grond zitten in een mooie pose en de prins zou achter een boom stiekem naar haar kijken.

 

De shoot!

Op de dag van de shoot was het mooi weer. Weinig wind en af en toe zon wat voor enkele mooie lichtspots zorgde. Ik had ervoor gekozen om de foto op te bouwen uit meerdere foto’s. De eerste foto is de basis waar sneeuwwitje op de grond zit en mooi uitgelicht is met diverse flitsers. De tweede foto was enkel de prins mooi uitgelicht in beeld. Door de kinderen apart te fotograferen was het makkelijker om te focussen op de uitdrukking en houding van de kinderen. De camera stond op een statief, dus de foto’s konden achteraf makkelijk samengevoegd worden.

fotoshoot
Bet behulp van tethering konden de foto’s direct op de laptop bekeken worden.

 

fotoshoot
Boterbloempjes voor de lens zorgde voor een mooi en subtiel effect!

 

Toen de foto’s met de kinderen klaar waren heb ik nog enkele foto’s gemaakt waarbij de bomen verderop in het laantje een klein beetje werden verlicht. Ook dit heb ik later samengevoegd met de andere foto’s.

fotoshoot
De bomen uitlichten!

 

Fotografie poster
Na de samenvoeging van alle foto’s en de behoorlijk uitgebreide color grade was dit het resultaat!

 

Maar een poster is natuurlijk geen poster zonder titel, datum, etc. Zie hieronder het resultaat!

poster sneeuwwitje
Poster dansvoorstelling Sneeuwwitje. Door in de editing nog wat lichtspots toe te voegen is het overduidelijk een sprookje!

 

Nog een leuke animatie om te zien hoe de foto globaal is opgebouwd!

opbouw foto

 

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *