Home / Fotografieblog / Timelapsefotografie / Timelapses reality show – Koh Samui, Thailand (film!)

Timelapses reality show – Koh Samui, Thailand (film!)

with Geen reacties

Timelapses en kickboxen?

In Juni vertrek ik weer naar Koh Samui (Thailand) om timelapses te schieten voor de Enfusion Reality serie! Dit is een reality show waarin kickboxers worden gevolgd… Nu denk je misschien: waarom timelapses bij een kickbox serie? Let maar eens op als je tv kijkt, bijvoorbeeld Discovery Channel, docu’s, series, vaak worden dit soort beelden gebruikt als overgang naar volgende beelden of om simpelweg te laten zien waar iets zich afspeelt, in dit geval het mooie eiland Koh Samui! Ik dit blog laat ik beelden zien van deze trip en natuurlijk volgt er over een tijd een blog over de trip die in juni plaatsvindt!

Behind The Scene timelapse

Planning

Vorig jaar ontvluchtte ik dus het koude Nederland (winter) om timelapses te schieten in een meer tropische setting. Van te voren heb ik uiteraard veel informatie over het eiland opgezocht met behulp van verschillende apps om niet (te veel) voor verassingen te komen staan.

Google Maps en Google Earth zorgden ervoor dat ik een goed beeld had van locaties waar ik opnames wilde maken. Door deze locaties te bekijken met The Photographer’s Ephemeris wist ik precies waar en hoelaat de zon of maan onderging of op kwam! Met Stellarium bekeek ik waar en hoelaat de kern van de melkweg zich zou bevinden.

 

Eén kans voor de melkweg

Natuurlijk is het tof om in zo’n donker gebied de melkweg vast te leggen. Echter bleek door mijn onderzoek dat er maar één kans was om de melkweg zonder ‘lichtvervuiling’ van de maan vast te leggen en die kans was op de avond/nacht van aankomst bij ons verblijf. Die nacht zou de maan twee uur voor zonsopkomst onder gaan en de kern van de melkweg zou dan horizontaal boven de horizon verschijnen. Oftewel na een lange vlucht en bijna 24 uur zonder slaap besloot ik om midden in de nacht nog naar Chaweng beach te gaan om de melkweg te timelapsen… Ik pakte ook maar meteen de zonsopkomst mee want ondanks het slaapgebrek was ik nog aardig fit! Hier is een still uit de timelapse die ik schoot en door mijn planning perfect uitpakte! Je ziet zelfs al de verkleuring van de horizon door de zon!

Milkyway Koh Samui Thailand

 

Timelapsefilm

Natuurlijk waren de timelapses bedoelt voor de reality serie, maar we hadden afgesproken dat ik de beelden ook samen zou voegen tot een korte timelapsefilm. Het verhaal (en de moeite) achter het shot van de melkweg wilde ik graag met jullie delen, maar voor de rest kan je beter de timelapsefilm bekijken om een impressie te krijgen van de beelden die ik daar heb geschoten!

Check ‘m hieronder!

 

Enkele foto’s waarvan de meeste geplukt uit timelapses!

timelapse koh samui thailand zonsopkomst koh samui timelapse timelapse koh samui zee timelapse koh samui Storm koh samui timelapse visser koh samui thailand storm thailand timelapse timelapse zonsonderang thailand still frame timelapse riviertje Sunset Koh Samui Thailand timelapse Koh Samui Kessler Crane sunrise Thailand koh samui Maanverlicht landschap Koh Samui Timelapse Zonsondergang Koh Samui Storm Koh Samui Timelapse Nikki Beach Koh Samui

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat en deel het vooral op social media met de knoppen links op je scherm!

 

Klik op de button voor meer informatie over mijn timelapse dienst!

Mogelijkheden timelapse

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *