Home / Fotografieblog / Timelapsefotografie / Maansverduistering Timelapse – Super Wolf Bloed Maan!

Maansverduistering Timelapse – Super Wolf Bloed Maan!

with Geen reacties

Je kan het niet gemist hebben, de zogenaamde ‘Super Wolf Bloed Maan’! Op social media stroomde de tijdlijn vol met foto’s van de bloedmaan, maar ik heb het net even anders aangepakt. Ik maakte een timelapse van het hele proces en bracht de maansverduistering terug van 5 uur naar 1 minuut in bovenstaande video!

 

Voorbereiding

Om de maansverduistering vast te leggen was er een stukje voorbereiding nodig. Ik had al besloten om het op de Veluwe te gaan vastleggen, maar had nog geen compositie in gedachte. Een dag voor de eclipse ben ik op pad gegaan om een compositie te scouten. Na een mooi ochtendje fotografie op het Hulshorsterzand vertrok ik richting de Stakenberg, een mooi gebiedje met wat reliëf tussen Vierhouten en Elspeet. Na enkele uren rondlopen en diverse composities te hebben bekeken had ik eindelijk wat gevonden. Met de PhotoPills app kon ik precies bekijken hoe de maan door deze compositie zou ‘glijden’. Hieronder een korte opname van hoe dat eruit ziet op mijn telefoon.

 

Compositie

Waarom deze compositie? Ik zocht naar een interessant voorgrond element dat niet te storend zou zijn maar wel iets zou toevoegen in het beeld. In de achtergrond moest het rustig zijn waardoor de focus bij de maan blijft. De boom in de voorgrond heeft niet alleen een interessante vorm, maar wijst daarnaast als een pijl richting de maan wat de compositie ten goed komt!

 

Koud!

Toen ik uit de auto stapte was het maarliefts -8 graden celcius. Door voldoende laagjes aan te trekken was het prima 6 uur vol te houden. Op het einde was alle apparatuur helemaal bevroren en wit, maar door de lensheaters was het frontelement van de lenzen mooi schoon! Hieronder nog een video waarin het complete shot van begin tot eind wordt weergegeven!

 

 

Afgelopen zomer was er ook een maansverduistering welke ik vastlegde. Dat kan je HIER zien!

 

Eclipse trail

Door 600 foto’s uit de timelapse te combineren ontstond er een zogenaamde startrail, in dit geval ‘eclipse trail’! Om deze foto er een beetje fatsoenlijk uit te laten zien moest ik meer als duizend vliegtuigstreepjes verwijderen!

Maansverduistering startrail

 

Heb jij ook gekeken en de maansverduistering vastgelegd? Laat een reactie achter!

 

Momenteel wordt de video door diverse media gedeeld! Check:
GeenStijl
RTVoost
Omroep Gelderland
De Stentor

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *