Home / Fotografieblog / Fotopraat / Fotopraat #4 | Bloeiende heide, mist en een oude eik

Fotopraat #4 | Bloeiende heide, mist en een oude eik

with Geen reacties

De omstandigheden zijn de laatste weken meermaals optimaal geweest voor landschaps- en timelapsefotografie!

Bloeiende heide veluwe
Bloeiende heide veluwe

Bloeiende heide

De laatste weken ben ik vaak op pad geweest naar de Veluwe om timelapses en stills te maken van de bloeiende heide. Uiteraard zoveel mogelijk tijdens mistige omstandigheden, want dat geeft zo’n heerlijk sfeertje! Ik ga altijd op zoek naar karakteristieke bomen op een heideveld, want alleen bloeiende heide is wat saai.

Oude eik

Voor dit shot maakte ik gebruik van een oude eik en ging ik niet voor het voor de hand liggende plaatje om de hele boom erop te zetten. Als ik dat had gedaan was het een rommeltje geweest doordat er ook bomen omheen staan. Ik maakte een compositie met een redelijk grote hoek dicht bij de boom. Met de heide op de voorgrond ontstond een kleurrijk beeld en de ‘sunstar’ zorgt ervoor dat je mooi het beeld in wordt getrokken. Erg blij met dit beeld!

Altijd up to date!

Als eerste mail ontvangen als er een nieuwe blog live gaat? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Wees gerust, ik spam niet!

Delen!

Leuke blog? Delen wordt altijd gewaardeerd! Dit kan met onderstaande knoppen.

Mijn Gear:

Sony A7RIII
Sony A7III
Sony 70-200mm f/2.8 GM
Sony 24-70mm f/2.8 GM
Sony 85mm f/1.8
Zeiss Batis 18mm f/2.8

Als je van plan bent om een aankoop te doen, gebruik dan de links op deze pagina! Kost jouw niks extra’s en op deze manier krijg ik een kleine commissie voor de inspanning voor mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *