Home / Fotografieblog / Fotopraat / Fotopraat #3 | Onweersbui boven de bloeiende heide

Fotopraat #3 | Onweersbui boven de bloeiende heide

with Geen reacties

De afgelopen tijd is het erg warm geweest en dat gaat in Nederland meestal gepaard met onweersbuien. Ook dit keer was dat het geval op meerdere dagen.

Onweersbui Veluwe
Onweerbui en bloeiende heide.

Onweersbuien in timelapsefilm

Ik ben weer bezig met een timelapse project en daarvoor heb ik onweersbuien op de Veluwe nodig. Helaas miste ik 2 dagen op rij een mooie onweersbui die boven de Veluwe ontwikkelde. Ze werden steeds net niet hevig genoeg en zwakte al snel af. De derde poging wist ik gelukkig wel te verzilveren met een prachtige wolkenlucht!

‘Veilige’ locatie

Het liefst sta ik midden op de heide voor een perfecte compositie, maar dat is niet heel verstandig bij een onweersbui. Ik zocht dus een heidegebied waar ik vlakbij de parkeerplaats kon blijven en een redelijke compositie kon maken. Op deze manier kon ik snel naar de auto als het onweer (of de regen) te dichtbij kwam. Natuurlijk werd deze locatie zorgvuldig uitgezocht op de (geschatte) trekrichting van de onweerbui.

Eindelijk, na vele kilometers, een mooie onweersbui op de Veluwe getimelapsed! De ochtenden en avonden waren overigens ook steeds subliem met prachtige mistige omstandigheden. De wekker ging meermaals om 4.00 uur, maar daarover later misschien meer.

Altijd up to date!

Als eerste mail ontvangen als er een nieuwe blog live gaat? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Wees gerust, ik spam niet!

Delen!

Leuke blog? Delen wordt altijd gewaardeerd! Dit kan met onderstaande knoppen.

Mijn Gear:

Sony A7RIII
Sony A7III
Sony 70-200mm f/2.8 GM
Sony 24-70mm f/2.8 GM
Sony 85mm f/1.8
Zeiss Batis 18mm f/2.8

Als je van plan bent om een aankoop te doen, gebruik dan de links op deze pagina! Kost jouw niks extra’s en op deze manier krijg ik een kleine commissie voor de inspanning voor mijn blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *